Apple Dezvolta Modem-uri pentru Telefoanele iPhone

apple modem iphone 2020

Apple a luat o decizie extrem de importanta pentru viitorul sau, astfel ca a inceput in 2020 sa-si dezvolte si propriile modem-uri pentru telefoanele iPhone astfel incat sa poata sacapa de Qualcomm, singurul producator care ii ofera componente de acest gen cu performante foarte bune.

Apple a folosit pana in 2020 modem-uri de la Intel, mult mai slabe decat cele ale Qualcomm, dar din cauza unei dispute legale cu compania aceasta, a ales sa foloseasca compoente inferioare, pana s-a saturat de ele, si s-a impacat cu Qualcomm.

iPhone 13, sau iPhone 14, ar urma sa fie primele telefoane care vor avea modem-uri dezvoltate de catre cei de la Apple, si da, ele sunt inca departe de lansare, insa procesul acesta e unul de lunga durata, asa ca trebuie si foarte multa rabdare, pana la urma.

“Anul acesta, am lansat dezvoltarea primului nostru modem celular intern, care va permite o altă tranziție strategică cheie. Investițiile strategice pe termen lung ca acestea sunt o parte esențială pentru a ne permite produsele și pentru a ne asigura că avem o serie bogată de tehnologii inovatoare pentru viitorul nostru. Un modem celular este una dintre cele mai importante părți ale unui smartphone, permițând apeluri telefonice și conexiune la internet prin rețele celulare.”