Google Chrome: ALERTA foarte IMPORTANTA pentru Utilizatori

Google Chrome este in centrul unei extrem de importante alerte care a fost emisa pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume astazi.

Google Chrome injectare

Google Chrome este vizat de o alerta foarte importanta emisa pentru sutele de milioane de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca o problema foarte serioasa a fost descoperita de catre cei de la Microsoft. Google Chrome este doar unul dintre browserele vizate de aceasta alerta, Firefox si Edge fiind deasemenea in mijlocul ei, iar asta pentru ca un malware numit Adrozek este capabil sa le infecteze, si sa faca diverse modificari in calculatoare.

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta, astfel ca e cel mai important din toata aceasta ecuatie, iar Microsoft spune ca infectarea se face cu malware-ul ascuns in diverse atasamente, email-uri, si nu doar atat. Dupa ce browserul este infectat, malware-ul poate afisa reclame pe paginile accesate de catre utilizator, in special in cele cu cautari, iar utilizatorii Google Chrome, Firefox, Edge, din Europa par sa fie cei mai afectati de aceasta problema.

Google Chrome: ALERTA foarte IMPORTANTA pentru Utilizatori

Google Chrome injectare malware

Google Chrome are fisierele modificate de catre acest malware pentru ca el sa poata instala si o extensie spceiala prin care sunt injectate reclamele malitioase in rezultatele de cautare facute in diverse motoare de cautare. Separat de asta, malware-ul dezactiveaza actualizarile pentru Google Chrome, si nu numai, verificarea integritatii fisierelor, functia Safe Browsing, ascunzand in acelasi timp extensia malitioasa, si permitandu-i sa ruleze cu privilegii de administrator.

Google Chrome poate avea paginile cu rezultatele cautarilor Google Search modificate in totalitate, astfel incat utilizatorii sa nu isi dea vreodata seama ca atunci cand acceseaza un anumit website, de fapt acceseaza unu malitios dintr-o reclama malitioasa. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum face acest malware modificarile pentru Google Chrome, sau oricare dintre celelalte browsere, si totul fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla de fapt in calculatorul lui.

Google Chrome ar fi cel mai probabil browserul cu cele mai multe victime, Microsoft estimand ca ar exista cateva sute de mii de oameni care ar avea calculatoarele infectate, in special in Europa, si in Asia de Sud/Sud Est.