Calea Lactee: Omenirea ULUITA de o INCREDIBILA Descoperire

Calea Lactee are o noua descoperire incredibila anuntata de catre oamenii de stiinta, iata ce a fost observat in univers, si cum ne afecteaza tot.

Calea Lactee bulele

Calea Lactee continua sa fie in centrul atentiei cercetatorilor din intreaga lume, iar multumita atentiei pe care acestia i-o acorda, astazi avem ocazia de a afla despre o noua descoperire impresionanta facuta in univers. Cu ceva timp in urma, s-a descoperit ca in centrul galaxiei Calea Lactee exista doua mare bule de gaze si raze cosmice, oamenii de stiinta fiind de parere ca acestea sunt singurele de dimensiuni uriase care exista in galaxia noastra acum.

Calea Lactee nu e totusi chiar atat de limitata in ceea ce priveste aceste tipuri de structuri, iar asta pentru ca o noua structura similara in forma de clepsidra a fost descoperita in Calea Lactee, ea avand denumirea eROSITA. Denumirea este folosita din cauza telescopului care a descoperit-o in Calea Lactee, iar asa vorbim despre o structura extrem de interesanta care ascunde o varietate de gaze fierbinti din univers, dar si raze cosmice extrem de puternice in intensitate.

Calea Lactee: Omenirea ULUITA de o INCREDIBILA Descoperire

Calea Lactee are aceasta noua structura descoperita undeva in partea inferioara a planului galactic, ea observarea sa fiind posibila doar pentru ca noul telescop eROSITA X-Ray a fost lansat pentru a o analiza cu atentie. Oamenii de stiinta sunt de parere ca o alta structura similar ar fi in partea de nord a galaxiei Calea Lactee, si asta ar fi deasemenea o descoperire extrem de importanta, pentru ca dinstructuri de acest gen se nasc noi planete si stele.

“Limitele ascuțite ale acestor bule urmăresc cel mai probabil șocurile cauzate de injecția masivă de energie din partea interioară a galaxiei noastre în halou galactic. O astfel de explicație a fost sugerată anterior pentru bulele Fermi, iar acum cu eROSITA, amploarea și morfologia lor au devenit evidente.”

Calea Lactee trebuie observata suplimentar pentru a se putea face descoperiri la fel de importante si in viitor, insa totul depinde de puterea pe care o au telescoapele care sunt folosite de catre cercetatori. In acest caz vorbim despre un proces foarte complex pentru a monitoriza Calea Lactee in continuare, si asta in conditiile in care oamenii de stiinta au un interes foarte mare in a vedea mai clar ceea ce se intampla in galaxia din care facem parte.

Calea Lactee va fi mai mult ca sigur foarte intens monitorizata in continuare de catre oamenii de stiinta, si foarte multa lume asteapta cu mare interes ceea ce urmeaza sa mai fie descoperit in viitor.