Raed Arafat: Anuntul DUR pentru TOATA Romania

0

Raed Arafat are in aceasta seara un nou mesaj dur pentru toata Romania, iar asta pentru ca vorbim despre problema serioasa care exista pentru infectarile zilnice, seful DSU afirmand ca terasele care inca incalca regulile de preventie impotriva Coronavirus ar trebui inchise.

Raed Arafat a mai spus in cateva randuri ca nu ar trebui lasate in functiune terasele care nu respecta masurile de preventie, insa se pare ca unele trec neobservate la controalele autoritatilor, ceva de sigur ca nu ar trebui sa se intample in realitate.

“Hotărârea de Guvern prevede clar că acestea nu mai sunt terase și sunt spații închise. Rolul agenților de Ordine Publică, inclusiv DSP-urile și DSV-urile, este să le amendeze și să le închidă. Acolo trebuie să fie luate măsuri. Trebuie să verifice și să vadă ce înseamnă terasă în spațiu deschis, iar dacă nu sunt respectate regulile să le amendeze sau să le închidă.

Noi dispunem reguli, regulile acestea nu sunt respectate, iar mai departe începe să crească numărul de cazuri. Hotărârea de Guvern este foarte clară. Intenționat în Hotărârea de Guvern am introdus definiția spațiului deschis și ce înseamnă un spațiu închis, care să fie bazată pe o definiție din lege. Am luat în HG definiția din Legea Fumatului. Din momentul în care are deja figura despre care vorbiți, are pereți și acoperiș, nu poți să spui că este terasă, doar pentru că este în afara localului, este tot spațiu închis, chiar dacă are pereți transparenți.”