Facebook: Functii din Messenger si Instagram Dezactivate din 21 Decembrie

facebook functii messenger instagram dezactivate 21 decembrie

Facebook este obligata sa dezactiveze anumite functii ale Messenger si Instagram incepand cu data de 21 decembrie ca parte a unor obligatii impuse de catre Uniunea Europeana printr-o directiva speciala privind intimitatea si securitatea datelor.

Messenger urmeaza sa ramana fara functia de a se crea sondaje in conversatiile de grup, la fel ca si functia pentru setarea de nickname-uri pentru prieteni, insa nici functia pentru crearea de filtre pentru fata in cazul selfie-urilor nu va ramane, ea fiind eliminata si din Instagram.

Facebook este obligata sa elimine aceste functii pentru ca e posibil sa incalce o recent adoptata directiva europeana, insa compania americana nu e deocamdata 100% sigura ca se intampla asta, dar a preferat sa fie precauta decat sa riste incalcarea legii.

Facebook va dezactiva toate functiile pe etape, si asta inseamna ca oamenii vor ramane fara ele pana de Craciun, sau poate mai greu de atat, insa e posibil ca in 2021 ele sa revina, dar compania vrea sa gaseasca o cale prin care sa faca totul 100% legal.

“We’re still determining the best way to bring these features back. It takes time to rebuild products in a way that work seamlessly for people and also comply with new regulation.”