COVID-19 Romania: Primele Persoane Vaccinate in Tara Noastra

0

COVID-19 Romania Primele Persoane Vaccinate

Procesul de vaccinare impotriva COVID-19 va incepe in Romania chiar de peste 7 zile, iar Valeriu Gheorghita, coordonatorul intregului proiect, a anuntat ca primele 10 persoane care vor fi imunizate vor fi cadre medicale, medici si asistente, asa cum era deja anuntat de mult.

Valeriu Gheorghita spune ca o intreaga campanie de promovare este pregatita pentru a arata lumii intregi ca vaccinarea este sigura, urmand a fi filmat momentul in care vaccinul ajunge in tara, cel in care se vaccineaza prima persoana, totul pentru a convinge lumea ca totul e sigur, si noi sa putem reveni la viata normala.

“Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale. Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă.

Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea.” a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.