Raed Arafat: Romanilor li se Recomanda sa Stea in Case de Anul Nou

Raed Arafat vine cu noi precizari cu privire la modul in care ar trebui sa fie sarbatorit Craciunul si Anul Nou de catre romanii care vor sa se protejeze impotriva unei posibile infectari cu noul Coronavirus, si toata lumea trebuie sa stie despre cea ce spune el.

Raed Arafat le recomanda romanilor sa nu sarbatoreasca anul acesta iesind in strada, sau mergand la petreceri, ci doar stand acasa si uitandu-se la televizor, preferabil doar cu membrii directi ai familiei, fara familie extinsa, pentru a reduce riscul pentru toata lumea.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații.

Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile.

Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor.

Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil.”