Guvernul Romaniei: zborurile din, sau spre, Marea Britanie interzise

guvernul romaniei zboruri interzise marea britanie

Guvernul Romaniei, prin CNSU, a luat in aceasta seara o decizie de urgenta, si a interzis toate zborurile care vin din Marea Britanie in Romania, sau cele care pleaca din tara noastra, si sper acolo, astfel ca toti cei care sunt afectati ar trebui sa stie despre aceasta schimbare.

Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie dupa ce alte tari din UE au luat unele similare in urma descoperirii unei noi tulpini a Coronavirus despre care se crede ca ar fi cu pana la 70% mai contagioasa decat cele care au fost descoperite pana in prezent.

„Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”