Ministerul Sanatatii: Romania e pregatita sa inceapa vaccinarea pentru COVID-19

Ministerul Sanatatii romania pregatita vaccinare covid-19

Ministerul Sanatatii, prin vocea ministrului Nelu Tataru, a anuntat astazi ca este pregatita sa inceapa vaccinarea impotriva Coronavirus din data de 27 decembrie, adica atunci cand urmeaza sa inceapa acest proces in toata tarile din Uniunea Europeana.

Ministerul Sanatatii asteapta astazi aprobarea Agentiei Europene pentru Medicamente cu privire la vaccinul impotriva COVID-19, iar pe 27 decembrie va incepe procesul de vaccinare cu un lot de 10.000 de doze care vor fi primite de tara noastra pentru a imuniza primii oameni.

“De la nivelul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităților de Vaccinarea împotriva COVID-19 se lucrează în aceste momente la etapa de comunicare, comunicare care se face la nivel de fiecare grupare populațională. Sunt în acest moment în desfășurare acele conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare, ce înseamnă imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional.”