Planeta Venus: Anuntul INCREDIBIL, ce Parea Total IMPOSIBIL

Planeta Venus este in centrul unui anunt incredibil care parea total imposibil, iata la ce lucreaza NASA chiar in aceste momente pentru omenire.

Planeta Venus este din nou in centrul unui anunt incredibil, de aceasta data venit de la NASA, agentia spatiala americana luand pe toata lumea prin surprindere cu ceva ce a gandit pentru a explora corpul cosmic. Mai exact, cei de la NASA au gandit un nou tip de robot spatial pe care sa il trimita pe planeta Venus, unul care sa si “supravietuiasca” pe terenul extrem de neprietenos care a distrus pana acum toti robotii trimisi de catre rusi.

Planeta Venus are o atmosfera plina de nori care contin acid sulfuric, iar temperaturile de pe suprafata sa sunt atat de mari incat pot topi si metalele, totul din cauza gazelor cu efect de sera care pot distruge si Pamantul in viitor. In aceste conditii e imposibil ca robotii moderni sa poata functiona pe planeta Venus chiar si pentru perioade reduse de timp, astfel ca NASA lucreaza la unui rudimentar, capabil sa functioneze fara probleme acolo.

Planeta Venus: Anuntul INCREDIBIL, ce Parea Total IMPOSIBIL

Planeta Venus ar putea fi explorata de catre un robot mecanic al NASA, unul facut din otel ce rezista la temperaturi foarte ridicate, dar si din titan, acesta putand sa se deplaseze fara probleme pe suprafata planetei. El ar folosi arcuri si un sistem utilizat de catre ceasuri, captand vanturile fierbinti printr-un mecanism special, si avand un arc, al carui tensiune creste datorita puterii vantului, si a carui eliberare va pune in miscare robotul.

“În loc să se bazeze în întregime pe componente de ultimă generație, un automat mecanic construit din oțel și titan la temperaturi ridicate ar putea călători pe terenul arzător al lui Venus, folosind senzori de ceasornic pentru a evita obstacolele în timp ce colectează puterea din vânt și o stochează într-un arc tensionat. Deși sună ca baza unui roman retro-științifico-fantastic în care victorienii explorează sistemul solar, o versiune rudimentară a viziunii lui Sauder este construită și testată în zilele noastre.”

Planeta Venus a avut reproduse conditiile sale atmosferice, si de suprafata, in laboratoarele celor de la NASA, acolo unde o versiune in miniatura a viitorului robot este testata de catre inginerii agentiei spatiale. Acest robot va fi facut fara multe echipamente complicate, astfel ca NASA va putea sa il trimita pe planeta Venus doar cu cele necesare pentru comunicatii, insa asta ar putea limita foarte mult capacitatea sa de a explora in detaliu corpul cosmic.

Planeta Venus nu are deocamdata aprobat acest proiect pentru a fi trimis catre ea in viitorul cat de cat apropiat, asa ca ramane de vazut ce anume se va intampla daca el va putea fi finalizat vreodata.