COVID-19 Romania: Guvernul a pregatit in detaliu procesul de vaccinare

COVID-19 Romania Guvern pregatit proces vaccinare

Guvernul Romaniei a pregatit in detaliu tot procesul de vaccinare impotriva COVID-19, primul-ministru Nicolae Ciuca spunand ca exista peste 1000 de centre de vaccinare unde totul a fost gandit in cel mai mic detaliu pentru ca intregul proces sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Primul-ministru al Romaniei spune deasemenea ca se va vaccina impotriva COVID-19, asa cum au anuntat ca vor face inclusiv alti membri ai guvernului, aceasta decizie fiind una normal pentru cei care vor sa le arate oamenilor ca serul este sigur pentru folosire.

„Sunt stabilite cerințele și condițiile pentru fiecare centru în parte, este asigurat personalul de vaccinare, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Și avem două elemente foarte importante pe care noi astăzi (marți – n.r.) le-am dezbătut un pic. Este vorba de folosirea mijloacelor digitale de evidență și monitorizare a populației care dorește să se înregistreze pentru vaccinare și în monitorizarea ulterioară.

Vor fi folosite 4.500 de doze. Vor fi vaccinate 4.500 de persoane din acest lot de 10.000, păstrând doza de rapel pentru a fi efectuat după 21 de zile. Îmi spunea domnul dr. Gheorghiță (coordonatorul campaniei – n.r.) că avem deja 4.500 înscriși (…). Tot personalul care lucrează pe spitale COVID și suport-COVID este undeva la 65.000 de oameni.

Eu ca premier interimar, eu ca ministru, eu ca cetățean, mie unuia mi-ar fi foarte greu să vă conving pe dumneavoastră pentru că nu am cunoștințele și instrumentele necesare să o fac. În schimb vă pot convinge prin atitudinea mea. Eu pot să vă spun dumneavoastră fără niciun echivoc că mă vaccinez.” a declarat Nicolae Ciuca la TVR.