Gaura Neagra: NASA ULUITA de Descoperirea Crezuta IMPOSIBILA

Gaura neagra descoperita de catre cercetatorii NASA cu ceva timp in urma i-a uluit pe acestia, iata ce s-a intamplat cu ea, si ce trebuie sa stii.

gaura neagra disparuta

Gaura neagra pe care cercetatorii de la NASA o monitorizau de ceva vreme i-a ajutat sa faca o descoperire care parea complet imposibila, insa care ne arata iar cat de complicat este universul din care facem parte acum. Mai exact, cei de la NASA monitorizau o gaura neagra dintr-o galaxie distanta, insa fara vreo explicatie, aceasta a disparut fara urma la un moment dat, iar oamenii de stiinta n-au reusit sa gaseasca vreo explicatie pentru ceea ce s-a intamplat.

Gaura neagra despre care vorbim acum este una supermasiva, adica are o dimensiune similara cu cea pe care o stim pentru obiectul similar din galaxia noastra, iar oamenii de stiinta se uitau cu mare interes la evolutia sa. Gaura neagra se afla la 2.7 miliarde de ani-lumina de Pamant, ea fiind descoperita in anul 1999, insa analize recente pentru a vedea ce s-a schimbat la ea au dezvaluit faptul ca a disparut in totalitate, ceea ce a surprins extrem de multi cercetatori ai celor de la NASA.

Gaura Neagra: NASA ULUITA de Descoperirea Crezuta IMPOSIBILA

Gaura neagra ar fi putut fi aruncata din galaxia in care se regasea, conform celor de la NASA, daca aceea s-a unit cu o alta galaxie, procesele de acest gen putand elimina chiar si obiecte de acest gen dintr-un anumit spatiu. Desi pana acum cercetatorii de la NASA n-au detectat vreun eveniment de acest gen, e posibil ca el sa aiba loc, o gaura neagra putand fi aruncata dintr-o galaxie in cadrul unui asemenea tip de eveniment, desi el se intampa greu, in timp.

“În ciuda căutărilor efectuate cu Observatorul de raze X Chandra al NASA și Telescopul Spațial Hubble, astronomii nu au dovezi că o gaură neagră îndepărtată estimată să cântărească între 3 miliarde și 100 de miliarde de ori masa Soarelui se găsește oriunde. Această gaură neagră lipsă ar trebui să se afle în enorma galaxie din centrul grupului de galaxii Abell 2261, care se află la aproximativ 2,7 miliarde de ani lumină de Pământ.”

Gaura neagra ar putea sa fi fost detectata dintr-o eroare de catre oamenii de stiinta de la bun inceput din moment ce a disparut intre timp, sau poate ca ea nu mai poate fi detectata pentru ca nu mai emite la fel de multa energie. Nimeni nu stie foarte clar ce anume s-a intamplat cu acea gaura neagra, insa cercetatorii de la NASA au gandit mai multe teorii pe care se bazeaza pentru a incerca sa ofere explicatii cu privire la motivele din spatele disparitiei sale.

Gaura neagra pe care NASA a pierdut-o ar putea fi redescoperita in viitor daca ea doar a disparut pentru ca nu mai emite suficienta energie, asa ca ramane de vazut ce va mai fi anuntat in viitor.