Ministerul Sanatatii: 960 de romani s-au vaccinat azi impotriva Coronavirus

ministerul sanatatii romani vaccinati coronavirus

Ministerul Sanatatii a dezvaluit si cati romani s-au vaccinat impotriva Coronavirus pana in momentul de fata, iar conform autoritatilor, nu mai putin de 960 de cadre medicale din Romania au fost imunizate doar astazi, adica 10% dintre dozele primite au fost deja folosite.

Ministerul Sanatatii a vaccinat doar acele cadre medicale care au dorit sa fie imunizate, si desigur ca totul a depins inclusiv de timpul necesar si pentru vaccinare, insa in perioada urmatoare cifrele ar trebui sa creasca, mai ales ca sunt asteptate sute de mii de doze noi in tara noastra.

„Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat
primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cuCOVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).”