Guvernul Romaniei: Coronavirus inca va tine scolile inchise

Guvernul Romaniei Coronavirus tine scolile inchise

Guvernul Romaniei nu se pregateste sa redeschida prea curand scolile din Romania, acest lucru fiind confirmat de catre ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, acesta afirmand ca deocamdata nu exista indicii care sa sugereze faptul ca acestea pot fi redeschise in siguranta.

Guvernul Romaniei va redeschide scolile din Romania abia in momentul in care acest lucru va putea fi facut in siguranta, si analizand experienta pe care au avut-o alte tari din acest punct de vedere, deci va trebui in continuare multa rabdare pana cand cursurile vor reincepe.

“Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state.

Din perspectiva Ministerului Educaţiei ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale; elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai.”