Telekom: ALERTA Importanta Emisa pentru MILIOANE de Clienti

Telekom a emis o alerta extrem de importanta pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum, si ce trebuie sa faci.

Telekom alerta

Telekom este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, iar pentru toti dintre ei a emis o alerta foarte importanta despre care toata lumea trebuie sa stie in momentul de fata. Vorbim despre o alerta cu privire la fraudele care se desfasoara zilnic in mediul online, si care sunt gandite pentru a-i pacali pe romanii de buna credinta care sunt clienti ai Telekom, si care pot avea datele personale, sau inclusiv banii furate/furati.

Telekom a lansat aceasta alerta chiar inainte de Craciun, dar ea ramane valabila inclusiv in momentul de fata pentru ca problema in sine nu a disparut, ci doar se accentueaza pe zi ce trece, din pacate. Telekom vorbeste in primul rand despre concursuri false care sunt promovate de catre hackeri, si propagate pe retelele de socializare de catre tot felul de persoane care nu stiu ca distribuie informatii complet false, care le fac rau oamenilor.

Telekom: ALERTA Importanta Emisa pentru MILIOANE de Clienti

Telekom spune ca oamenii pot sa primeasca mesaje pe retelele de socializare, SMS-uri, email-uri, sau chiar pot fi contactati telefonic de catre unii care incearca sa ii pacaleasca direct pentru a le fura datele personale. Telekom vorbeste si despre website-uri care sunt clone ale celui propriu, si in care oamenii sunt pacaliti sa-si introduca fie datele de locare in platforma sa, fie datele cardului, iar de aici hackerii le pot fura banii din conturile bancare.

Telekom le spune oamenilor ca nu ar trebui vreodata sa divulge unor persoane necunoscute informatii personale precum CNP-ul, numarul de telefon, adresa, sau datele cardurilor bancare. Telekom spune ca angajatii sai nu cer asemenea tipuri de date prin orice fel de metoda de comunicare, astfel ca daca vreodata cineva care spune ca este angajat al companiei cere date de acest gen, ar trebui sa va ganditi imediat ca totul este doar o inselaciune, si nimic mai mult.

Telekom incearca sa ii ajute pe clientii sai din toata tara sa ramana in siguranta inclusiv online, si inclusiv in ceea ce priveste conturile bancare, sau pur si simplu sa evite furturile de identitate.