Facebook: ATENTIE, Noua Metoda de a FURA Conturile Oamenilor

Facebook fura conturi

Facebook are din nou imaginea folosita in cadrul unui atac de tip phishing, iar de aceasta data vorbim tot despre o clonare a website-ului companiei pentru ca atacul sa para cat se poate de veridic, desi in esenta este nimic mai mult decat o pacaleala grosolana.

Facebook are utilizatorii vizati de un atac de tip phishing prezentat de catre cercetatorii in securitate informatica in imaginea de mai jos, totul incepand cu intrebarea “Is it you in this video ?” care vine impreuna cu un mesaj care pare sa aiba un link video atasat.

Desigur ca apare o imagine neagra in acel clip video, indemnandu-i parca pe oameni sa-l acceseze, dar cand o fac, ajung pe un website care este o clona a celui al Facebook, si la logare datele utilizatorului sunt furate, si apoi folosite de hackeri in scopuri malitioase.

Facebook fura conturi fals

Facebook stie mai mult ca sigur de aceasta problema, insa nu prea are ce sa faca pentru ca mesajele de acest gen sunt distribuite in cadrul unei varietati de platforme de socializare, nu doar pe Facebook Messenger, ci si pe WhatsApp, Instagram, si nu doar atat.