ING Bank: ATENTIE! Schimbare IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank a emis un foarte important mesaj de atentionare pentru toti clientii din toata tara, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu el.

ING Bank refuz

ING Bank a emis chiar inainte de Anul Nou o atentionare foarte importanta care ii vizeaza pe toti clientii sai din Romania, ea urmand a intra in vigoare de la 1 ianuarie 2021, si trebuie sa stii despre ce anume este vorba. Mai exact, cei de la ING Bank spun ca de atunci urmeaza sa intre in vigoare prevederile unei noi directive europene numita PSD 2, Payment Service Directive, ea urmand a aduce alce noi metode de autorizare a platilor, dar asta e doar o parte din schimbare.

ING Bank va impune pentru toate platile online cu cardul o autorizare prin aplicatia proprie a a tranzactiei pentru comerciant, aceasta inlocuind codul primit pana acum prin SMS de catre clientii care faceau cumparaturi online. Aceasta modificare este facuta de catre toate bancile din Romania, sub diverse forme, insa ING Bank spune ca ea se aplica pentru magazinele online, sau website-urile, care au implementat sistemul de securitate pentru plati numit 3D Secure.

ING Bank: ATENTIE! Schimbare IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank spune ca exista si magazine online care nu au implementate asemenea sisteme pentru platile online, iar in cazul lor situatia devine mult mai complicata decat pare la o prima vedere. Mai exact, cei de la ING Bank spun ca in cazul website-urilor care nu au 3D Secure implementat, plata online poate fi refuzata de catre banca, si oamenii trebuie sa aleaga plata la livrare, sau plata prin ordin bancar, dar numarul magazinelor online afectate ar trebui sa fie mic.

ING Bank e obligata sa implementeze aceste noi masuri de securitate, insa problema vine cu refuzul platilor pentru website-urile care nu au 3D Secure, si exista destule in Romania, dar nu numai. ING Bank ofera ca alterantiva pentru platile online pe website-urile fara 3D Secure si utilizarea Apple Pay, sau Google Pay, dar daca ele nu au 3D Secure, mai mult ca sigur nu au nici acele metode de plata, asa ca din 1 ianuarie s-ar putea sa aveti mai multe batai de cap cu platile online.

ING Bank a testat noul sistem cu unii dintre clienti in ultimele saptamani, pentru ca oamenii sa inceapa sa se obisnuiasca cu aceasta schimbare, insa din 1 ianuarie totul va fi impus in mod oficial.