WhatsApp: ATENTIONARE de ULTIMA ORA Emisa catre TOTI Romanii

WhatsApp este in centrul unei atentionari emise pentru milioane de romani din toata tara, iata ce trebuie sa stii imediat daca folosesti aplicatia.

WhatsApp prevenire

WhatsApp este cea mai folosita platforma de mesagerie din Romania in momentul de fata, ea fiind folosita de milioane de Romani in fiecare zi, insa din pacate toti sunt in momentul de fata vizati de atacuri de tip phishing. Aceste atacuri au legatura cu platforma de anunturi online numita OLX, diversi oameni de rea-credinta incercand sa fure banii romanilor cu mesaje malitioase care sunt distribuite prin WhatsApp chiar si in acest moment, ele pacalind multa lume.

WhatsApp este folosita de catre diversi indivizi pentru a le trimite romanilor mesaje legate de achizitionarea de produse din platforma, si nu numai, insa ele contin link-uri catre website-uri malitioase. Acele website-uri sunt gandite pentru a arata ca niste clone ale OLX, sau ale unor pagini de plata online, iar oamenilor li se cer bani in avans pentru anumite produse, plata in avans a transportului lor, etc, insa in realitate totul este fals, si gandit pentru a fura datele cardurilor.

WhatsApp: ATENTIONARE de ULTIMA ORA Emisa catre TOTI Romanii

WhatsApp este folosita pentru distributia acestor mesaje pentru ca milioane de romani o folosesc in momentul de fata, si pentru ca multi “iau de bun” ceea ce ajunge acolo, chiar daca vasta majoritate a mesajelor sunt false. In cazul celor legate de OLX, se distribuie diverse link-uri catre website-uri malitioase, cu domenii care n-au legatura u OLX, insa oamenii nu iau in considerare faptul ca totul ar putea fi o minciuna, ci cred tot ceea ce primesc pe WhatsApp.

WhatsApp este folosita de catre acesti oameni de rea credinta deoarece sistemul de mesagerie din OLX filtreaza link-urile catre website-uri malitioase, si permite blocarea rapida a vanzarilor. In cazul platformei de mesagerie nimeni nu blocheaza link-urile, iar cei care incearca sa fure datele cardurilor romanilor sunt si mai greu de gasit, WhatsApp evitand sa faca ceva pentru a reduce acest fenomen care a devenit foarte periculos in Romania de ceva vreme.

WhatsApp nu face absolut nimic pentru a proteja romanii care sunt victimele hotilor care vor sa le fure datele cardurilor, dar aceasta este politica generala a companiei americane la nivel global.