ING Bank: Noua ATENTIONARE IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank a emis o noua atentionare foarte importanta pentru toti clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum despre ceea ce transmite.

ING Bank plati securizate

ING Bank a publicat astazi o noua atentionare foarte importanta pentru toti clientii sai din Romania, la doar cateva zile dupa ce transmitea un mesaj privind o schimbare de ultima ora ce se aplica de la 1 ianuarie 2021. Mai exact, cei de la ING Bank ii atentioneaza acum pe clienti in legatura cu refuzul anumitor plati online facute de catre ei incepand cu 1 ianuarie, iar asta pentru ca au intrat in vigoare noile reglementari de securitate pentru aceste tipuri de tranzactii.

ING Bank le impune de acum tuturor clientilor din Romania sa autorizeze platile online fie din HomeBank, fie cu un cod primit prin SMS, si parola de logare in propriile conturi de internet banking. Aceasta masura este impusa pentru tranzactiile facute de catre clientii ING Bank pe website-uri care au sistem 3D Secure implementat de catre detinatorii lor, dar in caz contrar, se poate refuza plata pe care o cere acel website, tocmai pentru ca nu e securizat.

ING Bank: Noua ATENTIONARE IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank a transmis atentionarea de mai jos pentru toti cei care vor sa faca cumparaturi de pe website-uri de acest gen, si e bine sa stiti ce anume se va intampla cand faceti cumparaturi de pe website-uri fara 3D Secure. In Romania exista destule website-uri de acest gen, marea majoritate a celor mari au implementate sisteme de securitate 3D Secure pentru platile online, iar in cazul ING Bank va permite autorizarea platilor, dar in rest e un “joc de noroc”.

ING Bank ar putea refuza sa permita platile catre magazine online, sau website-uri, mici, fara multe tranzactii facute cu succes, totul depinzand si de analiza de risc pe care o fac automat sistemele bancii. Foarte clar nu explica ING Bank cum anume decide cand ar trebui sa refuze platile online pe care le incearca ai sai clienti, asa ca nu veti sti clar asta vreodata, dar cand se intampla, va trebui sa alegeti metodele alternative de plata pentru produse.

ING Bank recomanda Apple Pay, sau Google Pay, iar daca acestea nu sunt disponibile, atunci plata ramburs e singura cale pentru a avea produsele livratela voi, pentru ca online nu veti putea plati.