Huawei: Impactul URIAS al unei Decizii RADICALE a Companiei

Huawei a luat o decizie radicala care a surprins foarte multa lume, iar in 2021 este preconizat a se vedea impactul urias pe care aceasta il va avea.

Huawei regres

Huawei a terminat anul 2020 cu realizari incredibile in ciuda sanctiunilor severe pe care SUA i le-a impus, insa in anul 2021 lucrurile vor fi cu mult diferite fata de ceea ce vedem in momentul de fata. Daca in 2020 cei de la Huawei au ramas ferm pe locul al doilea in topul vanzatorilor de telefoane mobile la nivel global, in cursul anului 2021 situatia se va schimba, iar compania va cadea cateva locuri, conform unor estimari facute de catre o companie americana.

Huawei ar urma sa produca doar 45 de milioane de telefoane 5G in 2021, fata de 170 de milioane in 2020, deci aproape un sfert, iar asta va duce compania pe locul 7 in topul producatorilor de telefoane 5G. Huawei va ajunge in urma celor de la Xiaomi, OPPO, sau Vivo, si totul din cauza vanzarii diviziei care producea telefoanele Honor, cele care generau vanzarile cele mai mari dintre toate telefoanele 5G pe care compania chinezeasca pe comercializa in intreaga lume.

Huawei: Impactul URIAS al unei Decizii RADICALE a Companiei

Huawei regres telefoane 5g

Huawei va avea si o cota de piata mai mica in piata telefoanelor 5G, aceasta urmand a scadea de la 30% la 8% in baza productiei reduse la doar un sfert din ceea ce facea in cursul anului trecut pentru clienti. Totul se intampla din cauza lui Donald Trump, care a fortat compania Huawei sa-si vanda divizia care produce telefoanele Honor cu 15 miliarde de dolari, o decizie care a surprins extrem de multa lume, insa poate ca la un moment dat o va rascumpara.

Huawei va cadea cateva locuri si in topul vanzarilor generale de telefoane, si asta tot pentru ca modelele Honor generau foarte multe dintre vanzarile totale ale companiei chinezesti, in special in China. Huawei va putea produce si lansa mai multe modele in regim propriu, in special modele ieftine, dar e posibil ca 2021 sa fie un an in care compania sa faca tranzitia spre acest nou model de afacere, si vanzarile sa fie mai mici decat in cursul anului 2020.

Huawei va ramane totusi unul dintre producatorii de referinta de pe piata telefoanelor mobile, chiar daca vanzarile vor fi mai mici, pentru ca va face in continuare telefoane bune, doar ca nu va mai vinde la fel de multe modele ieftine.