Planeta Jupiter: Fenomenul UIMITOR, ce se Intampla cu Venus

Planeta Jupiter va trece printr-un fenomen uimitor impreuna cu Venus, iata ce va putea fi vazut pe cer de catre toti cei dornici sa il urmareasca.

Planeta Jupiter apropiere venus

Planeta Jupiter a trecut pe final de luna decembrie printr-un fenomen istoric impreuna cu Saturn, cele doua planete ajungand la cea mai mica distanta dintre ele din ultimele secole, si lucrurile nu se opresc aici. Acum vorbim despre un alt fenomen care are in centrul planeta Jupiter, insa si Venus, cele doua corpuri cosmice urmand a se apropia deasemenea pe cerul instelat, insa nu la distante chiar atat de mici, desi vor aparea pe cer ca foarte apropiate.

Planeta Jupiter si Venus sunt doua dintre cele mai luminoase de pe cerul Pamantului, iar in cadrul fenomenului care va avea loc in luna februarie ele vor fi vizibile extrem de usor pe cer pentru astronomi. Planeta Jupiter si Venus vor fi vizibile inclusiv fara un telescop pe cer, insa ca si oricare alta stea din univers, astfel ca doar cu un dispozitiv de acest gen vor fi mai usor de distins, apropierea dintre ele, si Pamant, le va face mult mai usor de observat decat in mod normal.

Planeta Jupiter: Fenomenul UIMITOR, ce se Intampla cu Venus

Planeta Jupiter se afla la o distanta mult mai mare fata de Pamant decat Venus, dar pentru ca este mult mai mare, este totusi usor de distins pe cer de catre cei care stiu unde anume se afla in fiecare perioada a anului. Venus si planeta Jupiter nu vor aparea pe cer ca o singura stea, asa cum s-a intamplat cu Saturn in decembrie, dar chiar si asa, apropierea fata de Pamant le va face mult mai usor de depistat, si multi astronomi amatori vor avea ce sa vada in februarie.

“Cei mai maturi vor fi recompensați cu o întâlnire strânsă între două dintre cele mai strălucite planete din cerul nostru: Venus și Jupiter. Ambele planete vor apărea ca niște puncte strălucitoare cu ochiul liber, iar perechea va părea atât de aproape pe cer încât vor fi vizibile în același timp printr-un telescop de grădină. Ca bonus suplimentar, planeta Saturn se va deplasa în dreapta sus a perechii.”

Planeta Jupiter va putea fi cel mai usor de vazut cu putin timp inainte de rasarit, acelasi lucru fiind valabil in cazul planetei Venus, asa ca daca sunteti interesati de ele, ar trebui sa va concentrati atentia pe acele momente. Desigur ca asta inseamna ca va trebui sa va treziti mai devreme decat de obicei, insa in cazul acesta efortul va merita pentru ca veti avea parte de un fenomen care nu se intampla chiar atat de des cand vine vorba despre Venus si planeta Jupiter.

Planeta Jupiter va mai trece in 2021 si prin alte fenomene importante, la fel ca si Venus, insa vom mai avea de asteptat pana cand acestea vor avea loc, asa cum e cazul si pentru cel din februarie.