CEC Bank: Schimbarea de ULTIMA ORA pentru Clienti in 2021

CEC Bank a anuntat o extrem de importanta schimbare de ultima ora pentru clientii sai din toata Romania, iata ce trebuie in mod obligatoriu sa stii.

CEC Bank autorizari

CEC Bank a anuntat o schimbare de ultima ora pentru toti clientii sai din Romania la inceput de an 2021, ea fiind aplicata din data de 1 ianuarie, si banca revine acum cu detalii privitoare la ea. Mai exact, dupa cum prea bine stiti deja, CEC Bank este obligata, la fel ca si celelalte banci din Romania, sa securizeze mai bine tranzactiile online facute de catre clienti, astfel ca orice fel de plati online facute de catre noi trebuie autorizate printr-o metoda noua.

CEC Bank spune ca in momentul de fata exista doua metode de autorizare a platilor online facute de catre clientii sai din Romania, si niciuna dintre ele nu este placuta, sau chiar atat de simpla de folosit, din pacate. Mai exact, prima metoda implica folosirea aplicatie de mobile banking pentru a confirma platile online, functionalitatea din aceasta fiind oferita de catre CEC Bank inca din luna mai a anului trecut, astfel ca exista destui oameni care au incercat-o.

CEC Bank: Schimbarea de ULTIMA ORA pentru Clienti in 2021

CEC Bank le permite oamenilor sa se logheze in aplicatie, si folosind o amprenta sa autorizeze platile online printr-o simpla recunoastere faciala, sau apasare a unul buton care citeste amprenta. Cea de-a doua metoda nu e chiar atat de simpla, ea implicand folosirea unei parole statice, dar si a unui cod dinamic pe care clientii il primesc prin SMS, acelasi cod fiind trimis pana la 1 ianuarie catre clientii CEC Bank, si putea fi folosit fara parola atunci.

CEC Bank impune acum combinarea acelui cod dinamic cu folosirea unei parole statice, care nu e parola de logare in contul pentru mobile banking, ci parola stabilita la crearea contului la banca. Acea parola este numele de familie al mamei inainte de casatorie, sau o alta parola stabilita de catre clientii CEC Bank in momentul in care au facut contul la banca, dar aceasta va fi in mod obligatoriu schimbata dupa primele autorizari, una mai complexa trebuind folosita.

CEC Bank complica extrem de mult procesul de autorizare a platilor online, la fel ca si celelalte banci, astfel incat ideea de plata online devine o corvoada pentru clientii din toata Romania de la 1 ianuarie 2021.