Guvernul Romaniei: Anunt privind Redeschiderea Scolilor si Restaurantelor

Guvernul Romaniei Anunt privind Redeschiderea Scolilor Restaurantelor

Guvernul Romaniei a anuntat ca redeschiderea scolilor si restaurantelor depinde de felul in care romanii respecta masurile de protectie impuse de pandemia de Coronavirus, dorinta autoritatilor fiind ca redeschiderea sa aiba loc cat mai curand.

Guvernul Romaniei spune ca deocamdata numarul de cazuri de infectare cu noul Coronavirus este mult prea mare pentru a se putea lua decizia redeschiderii scolilor si a restaurantelor, si e improbabil ca asta sa se intample pana prin aprilie, sau mai, cel putin pentru restaurante.

“Am avut discuții cu domnul Hunor și cu domnul Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise școlile, vreau să deschidem și restaurantele. Am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate să redeschidem școala cât mai repede, de aceea e important ca, pe şi lângă campania de vaccinare, să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul.

Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil. Sunt orașe care au ieșit din carantină, muncipii. Dacă păstrăm această tendință putem să redeschidem școlile pe 8 februarie. Campania de vaccinare este importantă. În acelaşi timp, trebuie să păstrăm şi această campanie de a reduce efectele pandemiei. Să nu uităm că trebuie să păstrăm în continuare distanţarea, să purtăm mască, dezinfectant, etc.”