Valeriu Gheorghita: Vaccinul Moderna ajunge in Romania in Ianuarie

Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, a anuntat ca vaccinul produs de catre Moderna, si aprobat chiar ieri de catre Uniunea Europeana pentru utilizare pe teritoriul sau, va ajunge si in Romania la jumatatea lunii ianuarie, si va fi folosit in paralel cu cel al BionTech Pfizer.

Valeriu Gheorghita a afirmat ca vaccinurile sunt la fel, doar ca difera metoda prin care ele pot fi stocate, cel al Moderna fiind mai usor de depozitat si transportat, astfel ca pastrarea sa va fi mai usoara pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce este foarte important.

“4,3% din cantitate revine României, înseamnă aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu.

Chiar din luna ianuarie ne așteptăm să ajungă în România, chiar până la 15 ianuarie ar putea să fie livrată prima tranșă de doze. Este o veste bună, dar numărul de doze este incomparabil mai redus decât cel de la compania BioNTech Pfizer, având în vedere capacitatea de producție și tipul contractului încheiat de Comisia Europeană.”