Guvernul Romaniei: Anunt privind inceperea etapei a 2-a de vaccinare

Guvernul Romaniei etapa 2 vaccinare coronavirus

Guvernul Romaniei a publicat noi informatii foarte importante cu privire la etapa a 2-a a strategiei de vaccinare impotriva Coronavirus, mentionand cum se va desfasura aceasta, si ce persoane pot beneficia de imunizare chiar de acum pentru a fi protejate.

Guvernul Romaniei descrie mai jos toate persoanele care vor putea beneficia de vaccinare, dar si modalitatile prin care se pot inscrie, autoritatile incercand sa vaccineze cat mai multe persoane, desi inca nu se apropie de obiectivul de 20.000 de vaccinari zilnic.

“Precizări privind populația la risc, cuprinsă în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19
Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:
a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:
– Diabet zaharat
– Obezitate
– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale
– Afecțiuni cardiovasculare
– Afecțiuni renale
– Afecțiuni oncologice
– Afecțiuni pulmonare
– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
– Afecțiuni hepatice moderate/severe
– Afecțiuni autoimune
– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.”