Orange: Decizia Surpriza IMPORTANTA in Preluarea Telekom Fix

Orange nu vorbeste inca despre o decizie foarte importanta in procesul de cumparare a diviziei fixe a Telekom, iata ce se intampla cu preluarea.

Orange notificare

Orange a anuntat in noiembrie 2020 ca va cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, milioane de clienti urmand a-i fi transferati ca parte a tranzactiei de sute de milioane de euro, insa nu chiar imediat. Desi Orange a anuntat ca va cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, tranzactia in sine este totusi supusa aprobarii de catre Comisia Europeana si Consiliul Concurentei, sansele ca vreuna dintre aceste entitati sa se opuna fiind totusi mici.

Orange nu a notificat deocamdata Comisia Europeana in legatura cu planurile sale finale, sau cel putin acestea sunt zvonurile in momentul de fata, deci procesul de preluare a diviziei de servicii fixe a Telekom e inca departe de finalizare. Comisia Europeana va avea cu siguranta nevoie de cateva luni bune, poate chiar un an, pana cand va lua o decizie cu privire la aprobarea planului de achizitie a celor de la Orange, astfel ca 2021 ar putea sa nu aduca finalitatea dorita de companii.

Orange: Decizia Surpriza IMPORTANTA in Preluarea Telekom Fix

Orange si Telekom au obtinut deja de ceva vreme aprobarea Guvernului Romaniei pentru a face tranzactia, iar Consiliul Concurentei va aproba cel mai probabil vanzarea la scurt timp dupa Comisia Europeana. Practic aceasta aprobare a Comisiei Europene este cea mai importanta, in final, iar daca ea va fi luata, atunci mai nimic nu va putea opri planul Orange de a cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, cat se poate de repede dupa aprobare.

Orange are cel mai mult de castigat de pe urma acestei tranzactii, castigand toata infrastructura fixa de care are nevoie pentru a vinde serviciile integrate, disponibile si acum, cu un control total asupra experientei. Orange ar putea sa imbunatateasca radical infrastructura pentru a oferi si servicii mult mai bune decat cele disponibile de la Telekom, insa multe depind de felul in care lucrurile se vor desfasura din punct de vedere economic in Romania.

Orange nu a mai spus nimic despre evolutia preluarii Telekom dupa anuntul initial, asa ca e greu de spus de ce nu a fost notificata deocamdata Comisia Europeana, dar sigur exista si un motiv foarte serios pentru aceasta decizie.