Politia Romana: Avertizarea privind Anvelopele de Iarna (VIDEO)

Politia Romana Avertizarea Anvelopele Iarna

Politia Romana a emis o avertizare foarte importanta pentru cetatenii din toata Romania din cauza ninsorilor anuntate in acasta perioada, vorbind despre anvelopele de iarna care trebuie folosite in aceasta perioada din an pentru deplasarile pe drumurile publice.

“Odată cu ninsoarea, a venit și sezonul anvelopelor de iarnă.
→ Ce trebuie să știi despre anvelopele de iarnă?
Toți cei circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei trebuie să le aibă în dotare. Identificarea acestora este ușoară. Polițiștii urmăresc prezența pe lateral a literelor M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate cu inscripția „all seasons”, adică pentru toate anotimpurile.
→ Ce trebuie să ai pe lângă pneuri?
Ca o recomandare, pe lângă pneuri, ar fi indicat să vă aibă soluție de parbriz specifică acestui anotimp, care nu îngheață.
Mai mult, pentru persoanele care nu își țin mașina în garaj, este recomandat un kit de deszăpezire (lopată, mătură, soluție de dezgheț).
→ Ce trebuie să ia șoferii în considerare?
Sfătuim șoferii să adapteze viteza la condițiile meteo nefavorabile, să păstreze distanța față de mașina din față și să fie precauți. Pentru probleme care pun în pericol siguranța și viața oamenilor, numărul 112 vă poate ajuta cu orice fel de urgență.”