Raed Arafat: informare privind vaccinare pentru toata Romania

raed arafat certificare vaccinare false

Raed Arafat a publicat astazi o informare foarte importanta cu privire la vaccinarea impotriva Coronavirus, si unul dintre efectele foarte importante pe care il poate avea impunerea de restrictii de circulatie pe baza de adeverinta de vaccinare.

Raed Arafat spune ca daca se vor impune restrictii de circulatie pe baza de certificat de vaccinare, atunci vor aparea si falsuri pentur cei care refuza sa se vaccineze, dar vor sa se deplaseze liber, si de aici pot aparea probleme extrem de mari.

“Dacă se pune ca şi condiţie de circulaţie un certificat de acest gen, automat se creează două grupuri: cei cu certificat de vaccinare, care circulă cum vor, şi cei care nu au certificat, care nu vor circula şi vor avea limitări.

Asta va crea discriminări majore nu doar în Uniunea Europeană. 15 milioane de vaccinaţi pe plan mondial (situaţia curentă a numărului de vaccinări, n.r.) reprezintă o picătură într-un ocean, comparativ cu 7-8 miliarde, cât este populaţia mondială.

Gândiţi-vă: dacă firma de aviaţie o să spună «nu urcaţi în avion decât vaccinat», însă nu aveţi acces la vaccin, nici dacă doriţi să vă vaccinaţi, asta va crea o problemă foare mare. Mai e un risc pentru turism: să iasă certificatele false de vaccinare.

Orice criză de acest gen creează o piaţă şi piaţa certificatelor false va fi, cred, una foarte prosperă dacă va fi un motiv de discriminare. Mai bine abordăm altfel situaţia. Sunt convins că la nivelul UE se vor discuta toate aceste aspecte.”