Huawei: Decizia de ULTIMA ORA care a SURPRINS pe Toata Lumea

Huawei este in centrul unei decizii de ultima ora care a luat foarte multa lume prin surprindere, iata ce masura a fost impusa impotriva companiei.

huawei revocari

Huawei este tinta unei decizii de ultima ora care a luat pe toata lumea prin surprindere, o decizie despre care oricine ar trebui sa stie chiar in momentul de fata pentru ca vine ca o masura complet neasteptata. Mai exact, cei de la Huawei primesc o noua lovitura de la Donald Trump chiar inainte ca acesta sa plece de la Casa Alba, guvernul SUA anuntand diverse companii americane ca le suspenda licentele de a avea relatii comerciale cu compania chinezeasca.

Huawei nu va mai putea cumpara produse de la o varietate de companii americane, printre care se numara si Intel, un partener traditional care le vinde chinezilor procesoare, si alte componente pentru PC-uri, sau servere. Licentele Intel de a vinde in continuare produse catre Huawei au fost anulate astazi, cel putin in parte, iar separat de anularea licentelor altor companii, guvernul SUA ia decizia de a respinge cererile altor companii de a avea relatii comerciale cu chinezii.

Huawei: Decizia de ULTIMA ORA care a SURPRINS pe Toata Lumea

Huawei are practic limitata sever capacitatea de a isi mai fabrica o multitudine de produse din cauza deciziei luate acum de catre administratia Trump, si asta chiar inainte ca ea sa plece. Problema pentru Huawei este ca desi Joe Biden va prelua functia de presedinte al SUA chiar din 20 ianuarie, el se va concentra in prima parte a mandatului pe alte lucruri mai importante decat problemele companiei chinezesti, dar acesta nu e singurul obstacol in situatie.

“Administrația Trump a notificat furnizorii Huawei, inclusiv producătorul de cipuri Intel, că revocă anumite licențe de vânzare către compania chineză și intenționează să respingă alte zeci de alte aplicații pentru furnizarea firmei de telecomunicații. Producătorul japonez de cipuri de memorie flash Kioxia Corp a avut cel puțin o licență revocată, au spus două dintre surse. Compania, cunoscută anterior sub numele de Toshiba Memory Corp, nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.”

Huawei va trebui sa astepte mai mult ca aceste restrictii sa fie ridicate si pentru ca Joe Biden nu va avea intregul sau guvern la dispozitie, unii ministru primind validarea Congresului SUA, in timp ce altii o vor primi mai tarziu. Asta inseamna ca unii ministri ramasi din cabinetul lui Trump vor ramane in functie pana vor fi inlocuiti, deci nu se stie cand anume ar putea avea Huawei parte de o revenire la situatia in care era acum aproape 2 ani de zile.

Huawei nu a spus deocamdata ceva despre aceasta situatie, insa ingrijorarea ar trebui sa fie redusa pentru ca Joe Biden ar trebui sa repare relatia tensionata dintre SUA si China.