Telekom: OFICIAL, o Noua Amenda URIASA Aplicata in Romania

Telekom este in centrul unui anunt oficial al autoritatilor, iata ce amenda uriasa a fost aplicata impotriva operatorului de telecomunicatii in Romania.

telekom neacoperit

Telekom este in centrul unui anunt oficial facut de catre autoritatile din Romania, care au anuntat ca a fost aplicata impotriva sa o amenda de cuantum mare, iar aceasta nu e prima de acest gen. Autoritatile de reglementare a pietei de telecomunicatii din Romania au anuntat ca impotriva Telekom a fost aplicata o amenda in valoare de 700.000 de LEI din cauza faptului ca operatorul nu a indeplinit obligatia de a avea o acoperire de 98% in Romania.

Telekom si-a imbunatatit in 2020 acoperirea GSM in Romania, infrastructura sa de telefonie mobila acoperind in 2020 un procent de 97,25% din teritoriul Romaniei, fata de 96,53%. Diferenta nu pare mare din punct de vedere procentual, dar “in teren” e una insemnata, insa chiar si asa, cei de la Telekom nu si-au indeplinit obligatia de a acoperi 98% din teritoriul Romaniei cu infrastructura de telecomunicatii mobile, asa cum e specificat in contractul de licentiere a spectrului pentru ea.

Telekom: OFICIAL, o Noua Amenda URIASA Aplicata in Romania

Telekom a fost amendata din 2017 si pana acum pentru neindeplinirea acestei obligatii, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul Orange, sau Vodafone, excetie facand anul 2020, cand acesti competitori si-au indeplinit obligatia. Incepand cu anul 2020 cei de la Orange si Vodafone au reusit sa atinga o acoperire de 98% pe partea de telefonie mobila in Romania, in timp ce Telekom a ramas la 97%, iar de aici vine si amenda in valoare de 700.000 de LEI pe care a primit-o.

Telekom si-a imbunatatit in mod constant acoperirea pentru infrastructura de telefonie mobila din Romania, insa probabil ca abia in cursul anului 2021 va atinge obiectivul de 98% pe care autoritatile il impu in acest moment. E greu de spus daca se va intampla asta, si totul pentru ca Telekom acum e concentrata pe vanzarea diviziei de servicii fixe, iar cea mobila va ramane sa functioneze singura, deci ramane de vazut cum vor fi alocate resursele pentru investitii.

Telekom nu a spus nimic deocamdata despre aceasta amenda, si nici nu prea are ce sa spuna pentru ca nu e prima, si probabil nici ultima daca acoperirea nu va creste la 98% in 2021.