Raed Arafat: cazurile de Coronavirus ascunse, care nu se raporteaza

Raed Arafat cazurile Coronavirus ascunse nu raporteaza

Raed Arafat a facut astazi un anunt pe care destui romani nu-l vad ca o mare surpriza in momentul de fata, mai exact faptul ca exista multe cazuri de Coronavirus ascunse care nu ajung sa fie raportate la autoritati, si e probabil ca si voi sa fi avut prieteni, sau rude, in aceasta situatie.

Raed Arafat vorbeste despre romani care isi fac teste rapide pentru detectarea Coronavirus, si desi observa ca ele sunt pozitive, si exista simptome, nu raporteaza situatia la medicul de familie DSP, nu sunt testati si RT PCR, dar poate ca nici nu respecta carantina normala, imbolnavind si alti oameni.

“Sunt cazuri care nu se raportează. Asta știm, pentru că sunt unii care fac teste antigen, teste rapide acasă și sunt pozitive și rămân acasă. Cum aveam înainte pe cei care aveau simptome ușoare și nu mergeau să se testeze, refuzau să se testeze. Acum se testează acasă și rămân acasă, în cazul fericit. Unii dintre ei poate nu respectă regulile și nu rămân acasă.

Cu testele PCR suntem pe la 30.000, dacă nu greșesc, pe zi, la care se adaugă câteva mii de teste antigenice rapide. Rata de pozitivare am văzut că este totuși menținută la un nivel mai mic decât înainte.”