Guvernul Romaniei: vaccinarea unor persoane amanata cu 10 zile

Guvernul Romaniei vaccinarea amanata 10 zile

Guvernul Romaniei a anuntat astazi o decizie care era asteptata, fie in aceasta forma, fie in alta, si asta pentru ca numarul de doze primite de catre Romania de la Pfizer BioNTech si Moderna este cu mult sub ceea ce fusese promis, deci nu pot fi acoperite toate programarile.

Guvernul Romaniei spune ca pentru 35.000 de romani din toata tara s-a luat decizia amanarii cu 10 zile a vaccinarii, dar vorbim doar despre adulti care deservesc domenii esentiale, deci persoanele cu varste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, sau personalul medical, vor fi vaccinate conform programarilor.

“Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză.

Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment”