WhatsApp: ATENTIE! AVERTIZARE foarte GRAVA pentru Telefoane

WhatsApp are aproape toti cei 2 miliarde de utilizatori avertizati privind o problema extrem de grava despre care trebuie sa stie chiar acum.

WhatsApp este in centrul unei avertizari extrem de grave pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca o problema extrem de serioasa a fost dezvaluita pentru ei. Vorbim despre un nou tip de malware care este distribuit prin WhatsApp in momentul de fata, si care este gandit pentru a permite exploatarea de la distanta a telefoanelor, inclusiv extragerea de date, insa doar cand vorbim despre telefoanele Android, nu si despre alte modele.

WhatsApp are demonstrata mai jos procedura prin care un telefon cu Android poate fi exploatat de catre hackeri, totul avand la baz ao pagina Google Play falsa prin care utilizatorii sunt pacaliti sa instaleze o aplicatie cu malware. Prin WhatsApp este distribuit acest malware la scara larga, iar asta pentru ca exista extrem de multi utilizatori care pot fi pacaliti foarte usor prin intermediul platformei de mesagerie, si se pare ca destui au fost pacaliti deja.

WhatsApp: ATENTIE! AVERTIZARE foarte GRAVA pentru Telefoane

WhatsApp este o platforma de distributie perfecta pentru malware deoarece exista foarte multi oameni creduli care pot fi pacaliti foarte usor sa instaleze malware in propriile telefoane, si multi hackeri au avut succes pana acum. Acest nou tip de malware este foarte periculos deoarece se instaleaza ca o aplicatie care pacaleste utilizatorul sa o lase sa functioneze in fundal fara a putea fi oprita, monitorizand chiar si conversatiile facute prin WhatsApp.

WhatsApp a mai fost folosita si in trecut pentru atacuri de acest gen pentru ca nu exista metode prin care ele sa poata fi oprite de catre compania americana, iar asta din cauza felului in care e facuta aplicatia. Singura metoda prin care oricine se poate proteja de aceasta problema este sa nu acceseze link-uri necunoscute primite prin WhatsApp, indiferent daca ele vin de la prieteni, sau persoane necunoscute, asa ca trebuie sa aveti frija mare.

WhatsApp va fi mereu folosita pentru distributia de malware de catre hackeri, dar si pentru alte tipuri de atacuri foarte serioase, asa ca trebuie sa fiti mereu in garda pentru a nu fi pacaliti si a avea nu doar date furate, ci si bani.