LUNA: Anuntul NASA cu Fenomenul SPECIAL Vizibil din Romania

LUNA este iar in centrul unui anunt special al NASA cu privire la un fenomen care are loc in cursul urmatoarelor zile, si e vizibil inclusiv din Romania.

LUNA lupului

LUNA este iar in centrul unui anunt oficial al celor de la NASA, agentia spatiala americana vorbind despre un fenomen special care urmeaza sa aiba loc incepand din aceasta noapte, si care va fi vizibil inclusiv din Romania. Vorbim despre prima luna plina din anul 2021, ea fiind cunoscuta in SUA ca “luna lupului”, iar NASA prezinta in imaginea de mai jos si fazele prin care va trece satelitul natural al Pamantului in cursul primelor 31 de zile ale anului 2021.

LUNA va fi vizibila in forma completa in decursul a doar trei zile incepand din aceasta noapte, si pana sambata, astfel ca oricine e interesat sa o vada, o poate face daca se uita atent pe cer. Conform celor de la NASA, atat timp cat cerul nu este acoperit de nori, cam oricine de pe planeta va putea sa vada luna plina in cursul urmatoarelor trei zile, astfel ca inclusiv din Romania veti putea urmari fenomenul lunar daca doriti sa faceti acest lucru in aceasta perioada.

LUNA: Anuntul NASA cu Fenomenul SPECIAL Vizibil din Romania

LUNA lupului faze
FOTO: NASA/JPL-Caltech

LUNA influenteaza Pamantul in perioadele in care este vizibila “plina” pe cer si este la o distanta relativ apropiata fata de Pamant, astfel ca trebuie sa fim pregatiti inclusiv pentru acest lucru. In toate aceste trei zile cam tot ceea ce traieste pe Pamant va fi influentat de faza prin care trece luna, si vorbim despre un fenomen special care va mai avea loc de inca vreo 12 ori anul acesta, intr-una dintre luni urmand a se intampla chiar de doua ori.

LUNA incepe sa fie tot mai importanta pentru toata planeta, si pentru agentiile spatiale, iar asta pentru ca tot mai multe vor sa o exploreze in detaliu in aceasta perioada, si asta nu e o veste rea. Explorarea detaliata pe care o fac agentiile spatiale in ceea ce priveste luna va contribui la readucerea astronautilor acolo, si la stabilirea primei colonii din afara Pamantului, insa mai avem de asteptat pana cand se va intampla asta.

LUNA va trece printr-o serie de fenomene foarte importante in cursul anului 2021, iar cei de la NASA le vor detalia pe rand pe toate pe masura ce ne vom apropia de momentele in care ele vor avea loc.