Netflix: ATENTIE! Foarte IMPORTANTA Schimbare si in Romania

Netflix a anuntat in mod oficial o foarte importanta schimbare pentru milioane de utilizatori, inclusiv cei din Romania, iata ce trebuie sa stii despre ea.

netflix codec

Netflix a anuntat o foarte importanta schimbare facuta pentru milioane peste milioane de utilizatori din intreaga lume, inclusiv din Romania, si e important sa stii ce se intampla spre binele nostru. Mai exact, cei de la Netflix au dezvaluit o schimbare pentru aplicatia dedicata telefoanelor cu sistem de operare Android, aceasta avand menirea de a imbunatati intr-o mare masura experienta de care avem parte cand folosim aplicatia pentru a vedea filme si seriale.

Netflix spune in primul rand a a facut modificari pentru aplicatie care au menirea de a reduce buffering-ul facut in timp ce urmarim filme si seriale, aceasta fiindo problema foarte enervanta. Buffering-ul este acea perioada de timp in care se incarca filmul, sau serialul, si nu putem vedea nimic deoarece este descarcat materialul video in browser pentru ca noi sa il putem urmari, iar de acum incolo ar trebui sa se faca totul mult mai rapid decat in mod obisnuit.

Netflix: ATENTIE! Foarte IMPORTANTA Schimbare si in Romania

Netflix codec xhe-aac

Netflix spune deasemenea ca a implementat in aplicatia pentru Android si un nou codec audio special xHE-AAC, acesta fiind integrat pentru a imbunatati intr-o mare masura experienta audio de care avem parte. Netflix spune ca implementarea acestui codec are menirea de a rezolva problema vizionarii filmelor si serialelor in zone zgomotoase, cu boxele mici ale telefoanelor, sau tabletelor, dar si folosind conexiuni de internet care nu au viteze chiar atat de mari.

“Continuând în această tradiție, suntem mândri să anunțăm că Netflix transmite acum HE-AAC extins cu MPEG-D DRC (xHE-AAC) pe dispozitive mobile Android compatibile (Android 9 și mai noi). Cu capacitatea sa de a îmbunătăți inteligibilitatea în medii zgomotoase, de a se adapta la conexiunile celulare variabile și de a scala la calitate de studio, xHE-AAC va fi o plăcere sonoră pentru membrii care transmit pe aceste dispozitive.”

Netflix spune ca aceasta modificare ar trebui sa elimine discrepantele intre intensitatea sunetelor din diverse momente ale unui film, sau serial, astfel ca nu va mai fi necesara cresterea, sau diminuarea, constanta a volumului. Netflix a testat indelung acest nou codec inainte de a-l integra in aplicatia pentru Android, iar in iPhone ar trebui sa ajunga foarte curand din moment ce iOS are suport pentru el inca din 2019, deci nu exista impedimente la implementare.

Netflix a lansat deja actualizarea pentru Android care are implementata aceasta schimbare majora, asa ca nu trebuie decat sa o instalam in telefoane si tablete chiar de acum.