Apple a DISTRUS Samsung si Huawei cu Telefoanele iPhone 12

Apple a distrus Samsung si Huawei cu noua serie de telefoane iPhone 12, iata cat de mare a fost succesul, si cat de uriasa e diferenta intre companii.

Apple DISTRUS Samsung Huawei Telefoanele iPhone 12 vanzari

Apple a distrus Samsung si Huawei cu seria iPhone 12, lansata in toamna anului trecut, compania americana reusind un trimestru record in ciuda pandemiei de Coronavirus care inca afecteaza mai toata planeta. Conform datelor venite de la multiple companii de analiza a pietei smartphone, Apple a fost lider in vanzarile de telefoane in T4 2020, insa cifrele totale difera de la o companie la alta, desi e clar ca americanii si-au depasit fara drept de apel concurenta.

Apple a reusit sa vanda 90 de milioane de telefoane iPhone in T4 2020 conform celor de la IDC, sau 81.9, conform celor de la Counterpoint, insa indiferent de estimare, diferenta fata de Samsung e uriasa. In ambele situatii, Apple a depasit Samsung in vanzari cu undeva pe la 17/18 milioane de telefoane, ceva ce pana in momentul de fata nu s-a mai intamplat, iar fata de Huawei diferenta e colosala, cu vanzari aproape triple intre cele 2 companii.

Apple a DISTRUS Samsung si Huawei cu Telefoanele iPhone 12

Apple DISTRUS Samsung Huawei Telefoanele iPhone 12 vanzari

Apple a avut succes urias cu telefoanele din seria iPhone 12, ele generand vanzari atat de mari incat pana si Apple a fost uimita de succesul lor, iar asta se vede si in incasarile sale, 111 miliarde de dolari intr-un singur trimestru fiscal. Da, ati citit bine, Apple a vandut intr-un singur trimestru fiscal produse de 111 miliarde de dolari, telefoanele iPhone reprezentand undeva pe la minim jumatate din total, cifrele fiind incredibil de mari pentru pandemia prin care trecem.

Apple are vanzari aproape triple fata de cele ale Huawei pentru ca divizia Honor, cea pe care Huawei a vandut-o in T4 2020, genera cele mai mari vanzari pentru compania chinezeasca, in principal cu telefoane ieftine. Realitatea diferentei dintre Apple si Huawei nu e inca foarte clara pentru ca vanzarea acelei divizii s-a facut in T4 2020, deci s-au mai inregistrat si unele vanzari ale Honor pentru compania chinezeasca, deci in T1 2021 se vor vedea diferentele mai clare.

Apple va continua cel mai probabil in T1 2021 cu vanzarile foarte bune, iar asa se explica si de ce Samsung a avansat lansarea Samsung GALAXY S21 cu peste o luna de zile fata de anul 2020.