Telekom Romania: Pandemia de Coronavirus a MAJORAT Preturile

Telekom Romania a oferit prima explicatie clara cu privire la majorarea preturilor pentru abonamentele dedicate serviciilor furnizate pentru clientii romani.

Telekom Romania Coronavirus

Telekom Romania este iar in centrul atentiei in Romania dupa ce preturile tuturor abonamentelor sale sunt majorate la doar un an de zile dupa ce o crestere similara a fost facuta pentru clienti. Explicatia oficiala a celor de la Telekom Romania o aveti mai jos, si practic pandemia de Coronavirus e de vina pentru cresterile de preturi pe care le face acum grupul de telecomunicatii, asta poate si pentru ca nu a reusit sa-si vanda la timp divizia catre Orange.

Telekom Romania spune, intr-un mesaj publicat ca raspuns la o plangere a unui client privind majorarea preturilor, ca de cateva exercitii financiare consecutive compania pierde bani, astfel ca majorarea era necesara. Telekom Romania este primul grup de telecomunicatii care anunta majorari de acest gen pentru serviciile sale, iar asta desi in 2020 a avut extrem de multe oferte neasteptat de bune, cu preturi mici pentru serviciile pe care le ofera.

Telekom Romania: Pandemia de Coronavirus a MAJORAT Preturile

Telekom Romania a avut promotii atat de bune incat parea imposibil sa ofere serviciile la fel de ieftin preucm DIGI Romania, si iata ca pana la urma cam asta e situatia, din pacate. In ciuda acestui lucru, cei de la Telekom Romania n-au facut o majorare foarte mare a preturilor abonamentelor, iar in contextul pandemiei de Coronavirus cam orice fel de majorari de acest gen sunt de inteles, indiferent de compania de la care ar veni ele.

“Anul 2020 a fost marcat de o situaţie medicalo-economică neobişnuită, care a provocat distorsiuni profunde în economie şi în relaţiile de afaceri, ale căror urmări încă urmează a fi asimilate.

În acest context, Telekom Romania a făcut eforturi considerabile pentru a asigura a asigura continuitatea furnizării serviciilor, în ciuda şocului indus de cele două luni de restricţii de circulaţie din primăvară (reţeaua de magazine închisă în mare parte) şi a celorlalte măsuri de prevenţie sanitară încă în vigoare care au indus distrosiuni în întreaga economie.

În contextul în care compania înregistreaza pierdere netă în mai multe exerciții financiare consecutive și pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, Telekom Romania este nevoit să modifice condițiile de furnizare a serviciilor de comunicații electronice și să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicații din portofoliul său. Această modificare este influențată și de creșterea costurilor și a prețurilor din toate sectoarele de afaceri, în contextul evoluției economice actuale.

Majorările nu se aplică ratelor la echipamentele contractate, chiriilor pentru echipamente. Mulțumim! Îți dorim o zi plăcută!”

Telekom Romania a facut primul pas, dar ma astept sa vad decizii similare anuntate inclusiv de catre Orange, Vodafone, si chiar DIGI Romania, iar asta pentru ca toate companiile au trecut si trec prin aceeasi pandemie de Coronavirus. E greu de spus daca aceste majorari vor veni chiar din ianuarie, sau mai tarziu in an, din moment ce Telekom Romania a anuntat ca modificarile vor avea loc din 1 martie, e timp pentru ca si restul sa le faca.

Telekom Romania isi va vinde divizia de servicii fixe catre Orange anul acesta, iar in Romania va mai ramane diviza de servicii mobile, care va fi un concurent serios pe piata de telecomunicatii.