Planeta Venus: ULUITOARE Descoperire care a SOCAT Omenirea

Planeta Venus este in centrul unei uluitoare descoperiri care a socat intreaga omenire, iata ce a fost dezvaluit, si cat de important este pentru noi.

Planeta Venus sulf

Planeta Venus a fost cu doar cateva luni in urma in centrul unei descoperiri care a uluit intreaga omenire, si de atunci au ramas extrem de multe semne de intrebare cu privire la ea. Mai exact, intreaga omenire a fost uluita sa afle despre faptul ca pe planeta Venusa fost descoperita o molecula care ar putea sugera faptul ca exista viata in atmosfera sa, insa in realitate se pare ca totul a fost doar o mare dezamagire pentru ca acea molecula nu ar exista acolo.

Planeta Venus ar fi avut fosfina detectata in atmosfera sa, oamenii de stiinta care au facut acest anunt afirmand ca aceasta reprezinta unul dintre semnele ca pe corpul cosmic ar putea exista viata. In realitate, se pare ca in atmosfera de pe planeta Venus nu ar exista fosfina, ci dioxid de sulf, care n-are vreo legatura cu confirmarea existentei vietii acolo, si asta vine ca o dezamagire socanta pentru intreaga omenire, dar nu e ceva 100% neasteptat, din pacate.

Planeta Venus: ULUITOARE Descoperire care a SOCAT Omenirea

Planeta Venus are foarte mult dioxid de sulf in atmosfera sa, fiind a treia cea mai detectata molecula, deci nu vorbim despre ceva neasteptat disponibil acolo, insa e greu de inteles cum a fost el confundat cu fosfina. Mai mult decat atat, se pare ca observatia initiala ar fi vizat o zona din partea superioara a atmosferei de pe planeta Venus, una in care fosfina ar fi fost distrusa in cateva secunde, daca ar fi ajuns acolo, asa ca totul e cu atat mai neobisnuit.

“În loc de fosfină în norii lui Venus, datele sunt în concordanță cu o ipoteză alternativă: detectau dioxid de sulf. Dioxidul de sulf este al treilea cel mai frecvent compus chimic din atmosfera lui Venus și nu este considerat un semn de viață.”

Planeta Venus are foarte multe secrete ascunse de omenire, insa se pare ca existenta fosfinei nu e tocmai unul dintre aceste secrete impresionante, cel putin nu in baza descoperirii de acum. Avand in vedere numarul foarte mare de oameni de stiinta care au pus la indoiala existenta fosfinei in atmosfera de pe planeta Venus, era de asteptat ca un nou studiu sa-l infirme pe cel initial, mai ales ca acesta a fost facut si cu ajutorul a cel putin unui inginer al NASA.

Planeta Venus nu prea pare una dintre cele care ar putea sa gazduiasca viata, iar asta din cauza norilor de acid sulfuric, si a temperaturilor uriase de pe suprafata sa, insa realitatea este ca nu stim public tot ce se ascunde in univers.