Facebook: Numerele de telefon ale oamenilor expuse din nou

facebook numere telefon expuse

Facebook are iar evidentiata o problema extrem de serioasa in ceea ce priveste securitatea platformei, iar asta pentru ca numerele de telefon ale utilizatorilor sunt expuse de catre cineva, si de aceasta data direct pe platforma Telegram, printr-un robot virtual.

Cineva a creat un bot in platforma Telegram si cere bani pentru verificarea numerelor de telefon ale utilizatorilor Facebook, ceea ce ne arata din nou ca securitatea nu este unul dintre punctele forte ale retelei de socializare, si acesta nu e primul scandal de acest gen.

Facebook ar avea datele a 533 de milioane de utilizatori expuse de catre cineva, si baza de date care permite verificarea acestora pune in pericol foarte multe persoane deoarece aceste date ar trebui sa fie 100% confidentiale, din pacate pentru noi.

Robotul virtual din Telegram permite asocierea unui cont Facebook cu un numar de telefon, astfel ca oricine poate afla foarte rapid cum poate intra in contact cu persoana pe care, poate, o urmareste, si asta e o problema extrem de serioasa.

Facebook a rezolvat in 2020 problema din cauza careia datele celor 533 de milioane de oameni au fost expuse, astfel ca in mod teoretic ea nu ar mai exista, dar nu e exclus sa apara altele in viitor, si datele altor catorva sute de milioane de oameni sa fie expuse.