LUNA: INCREDIBIL Anunt, ce IMPACT are pentru TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unui incredibil anunt care are si impact pentru toata omenirea, iata ce dezvaluire importanta vine de la oamenii de stiinta pentru noi.

LUNA magnetosfera

LUNA este astazi din nou in centrul unui incredibil anunt care ne arata din nou cat de importanta este relatia dintre Pamant si satelitul sau natural, iar asta afecteaza si toata omenirea. Mai exact, conform unei descoperiri recente, se pare ca apa de pe Pamant este transportata pe luna de catre magnetosfera planetei noastre, ceva ce putini oameni de stiinta au crezut vreodata ca ar putea fi posibil, dar ceva ce iata se pare ca se intampla in realitate.

LUNA are apa pe suprafata sa, iar oamenii de stiinta incearca sa explice prezenta ei acolo, si au formulat o teorie conform careia o parte ar fi provenit chiar de pe Pamant, multumita magnetosferei acestuia. In plimbarile sale in orbita Pamantului, luna trece ocazional prin magnetosfera planetei noastre, iar in aceste scurte momente ar prelua o parte din ionii de hidrogen care exista in atmosfera, aceasta ajungand in diverse zone de pe suprafata sa, unde ingheta.

LUNA: INCREDIBIL Anunt, ce IMPACT are pentru TOATA Omenirea

LUNA ar prelua o cantitate destul de redusa de hidrogeni de ion din atmosfera Pamantului, insa impreuna cu oxigen de acolo, acestia ar forma apa pe care o vedem in cel putin undele dintre zonele de pe satelitul natural al Pamantului. Teoria formulata de catre oamenii de stiinta e combinata cu cea conform carei si vanturile solare poarta particule de acest gen pentru a contribui la formarea apei, iar ceea ce este trimis de pe Pamant pe luna este totusi de o cantitate ma imica.

“Cercetările anterioare au sugerat că foaia de plasmă asociată cu magnetosfera planetei noastre ar putea furniza aproximativ aceeași cantitate de ioni de hidrogen ca și vântul solar, în special către polii lunari. Desigur, nu toate sunt livrate cu aceeași cantitate de pumn, dar cercetătorii fac ipoteza că și ionul hidrogen ocazional puternic ar putea crea mai mult decât partea sa echitabilă de apă. Și protonii cu energie inferioară ar putea fi mai ușor ținuți la locul lor, prin urmare, este mai puțin probabil să se destrame în momentele după ce s-au format.”

LUNA are surprinzator de multa apa pe suprafata sa, oamenii de stiinta nereusind pana acum sa ofere o explicatie foarte clara pentru apa care exista acolo, dar iata ca incearca sa ne ofere o imagine mai clara. Apa de pe luna este extrem de importanta deoarece va fi folosita de catre astronauti pentru a supravietui, colonizarea satelitului natura al Pamantului fiind unul dintre obiectivele principale ale NASA pentru urmatorii ani, dupa cum prea bine stiti deja.

LUNA va avea cu siguranta explicata existenta apei pe suprafata sa, insa ramane de vazut cat va dura pana cand oamenii de stiinta vor putea spune foarte clar ce se intampla cu satelitul natural al Pamantului.