Android: Schimbari RADICALE de la Google pentru Telefoane

Android are parte de o serie de schimbari radicale anuntate de catre compania Google pentru telefoanele din intreaga lume, iata ce se modifica.

android limbaje

Android trece printr-o serie de schimbari radicale anuntate in mod oficial de catre compania Google, americanii dezvaluind totul in mod public zilele trecute pentru ca utilizatorii sa stie ce vor primi in telefoane. Mai exact, cei de la Google anunta ca vor intari substantial securitatea sistemului de operare Android pentru a le oferi utilizatorilor o experienta mult mai buna si mai sigura pe telefoanele pe care le folosesc in viata de zi, cu zi, in toata lumea.

Android are principalele vulnerabilitati descoperite de catre Google, si alti hackeri, sau cercetatori in securitate informatica, in overflow-uri si buguri care permit coruperea memoriei sistemului de operare. Compania Google este perfect constienta cat de importante sunt toate aceste probleme, si cat de mari sunt bataile de cap cu rezolvarea lor, astfel ca anunta schimbari pentru Android care au menirea de a ii convinge pe dezvoltatori sa foloseasca limbaje de programare mai sigure.

Android: Schimbari RADICALE de la Google pentru Telefoane

Android va avea incurajata folosirea Java, Kotlin si Rust pentru aplicatiile care vor fi lansate in viitor, asta in timp ce Google va lucra pentru a face C si C++ mai sigure pentru aplicatiile care vor fi lansate. Promovarea Java, Kotlin si Rust nu e facuta doar de catre Google, cei de la Amazon si Microsoft folosind deasemenea limbajul de programare pentru serviciile online tocmai pentru ca este mai sigur decat C sau C++ cand vine vorba de vulnerabilitati ale memoriei.

“C și C ++ nu asigură siguranța memoriei așa cum fac limbaje precum Java, Kotlin și Rust. Având în vedere că majoritatea vulnerabilităților de securitate raportate la Android sunt probleme de siguranță a memoriei, se aplică o abordare în două direcții: îmbunătățirea siguranței C / C ++, încurajând în același timp utilizarea limbajelor sigure în memorie. Adăugarea unei cantități prea mari la unele componente sau întregul sistem poate avea un impact negativ asupra experienței utilizatorului, reducând durata de viață a bateriei și făcând dispozitivul mai puțin receptiv. Acest lucru este valabil mai ales pentru dispozitivele entry-level, care ar trebui să beneficieze și de întărire. Astfel, dorim să acordăm prioritate eforturilor de inginerie pentru atenuări impactante, cu cheltuieli generale acceptabile.”

Android are rezolvate rapid multe vulnerabilitati pe care Google le are raportate, insa uneori asta implica si renuntarea la unele dintre performantele de care se bucura in mod normal oamenii. Din pacate aceasta problema nu prea poate fi rezolvata decat prin schimbarea limbajelor de programare care sunt folosite in Android, iar asta ar trebui sa imbunatateasca simtitor si performantele de care se bucura utilizatorii, in final.

Android are toate aceste modificari facute de catre Google pentru binele utilizatorilor din intreaga lume, insa ele vor veni treptat pentru toata lumea, asa ca ramane sa asteptam dupa toate.