WhatsApp: SECRETUL care i-a SPERIAT pe Foarte Multi Oameni

WhatsApp are un secret care i-a speriat pe foarte multi dintre cei care folosesc aplicatia de mesagerie, iata care este adevarul in legatura cu el.

WhatsApp personalitate

WhatsApp are un secret foarte important care i-a speriat pe foarte multi dintre oamenii care sunt activi in cadrul platformei de mesagerie, si asta intr-o foarte mare masura pe destul de buna dreptate, desi realitatea e alta. Mai exact, dupa ce WhatsApp si-a actualizat termenii si conditiile de folosire ai platformei de mesagerie, si a anuntat ca face o serie de schimbari importante, obligatorii pentru oameni, a pornit un adevarat scandal cu privire la datele pe care le preia.

WhatsApp a inceput sa fie acuzata de catre multi ca vrea sa acceseze mesaje oamenilor, sa le monitorizeze locatiile, si mai noi, ca vrea sa le fure amprentele si imagini ale fetelor. Aceasta din urma acuzatie are legatura cu o noua functie pentru WhatsApp care permite interconectarea aplicatiei pentru telefoane cu WhatsApp Web folosind sistemele de autentificare biometrica din smartphone-uri, adica scanarea amprentei, si recunoasterea faciala.

WhatsApp: SECRETUL care i-a SPERIAT pe Foarte Multi Oameni

WhatsApp a explicat intotdeauna, pentru ca ofera de mult functii bazate pe sisteme de autentificare biometrica, faptul ca niciodata nu ajung la ea amprentele noastre, sau fetele scanate prin aceste sisteme. Cei de la WhatsApp au implementat in aplicatiile lor doar API-uri disponibile la nivel de sistem de operare iOS si Android, ele facilitand folosirea datelor stocate in zone securizate ale sistemelor de operare pentru a oferi acces la functiile care sunt protejate cu ajutorul lor.

WhatsApp nu vede vreodata efectiv datele, sistemul de operare fiind cele care face toata “treaba”, iar aplicatia companiei doar primeste acceptul de deblocare, sau nu, a accesului direct de la iOS, sau Android. Practic WhatsApp nu are cum sa fure imagini ale amprentelor noastre sacanate, dar in ceea ce priveste fetele, cei care se plang probabil uita de pozele cu fetele lor trimise la diverse persoane, povestile din functia Status, clipurile video, sau apelurile video.

WhatsApp n-are nevoie de vreo informatie privind recunoasterea faciala pentru ca pozele si clipurile video pe care le trimitem noi catre alte persoane trec prin serverele sale, deci frica privind sistemele biometrice de autentificare e nejustificata.