Guvernul Romaniei: Asa vor Functiona Centrele cu Vaccin AstraZeneca

Guvernul Romaniei centre vaccin astrazeneca

Guvernul Romaniei a anuntat ca incepand de maine, 10 februarie, vor fi deschise 180 de noi cabinete de vaccinare in care va fi folosit vaccin al AstraZeneca, autoritatile din Romania primind cateva sute de mii de doze pana in momentul de fata.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos modul in care se va face vaccinare pentru romanii care ajung in aceste locatii, si e bine sa fiti foarte atenti la ceea ce se prezinta mai jos pentru ca este foarte important pentru modul in care se vor desfasura lucrurile.

“Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Începând de mâine, 10 februarie, se va deschide posibilitatea de programare în platformă pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare, unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la AstraZeneca. Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 și 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru această grupă de vârstă. Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din această grupă de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate.

De asemenea, ne dorim activarea şi înființarea centrelor mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate, foarte probabil, din a doua jumătate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural, din localitățile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate. Un element important este legat de implementarea facilităţii listei de aşteptare din platforma de programare.”