DIGI Romania: PROBLEMA Uriasa cu care se Confrunta RCS & RDS

DIGI Romania are o problema uriasa cu care se confrunta in momentul de fata, iata ce nu stia foarte multa lume in legatura cu situatia RCS & RDS.

DIGI Romania interzicere

DIGI Romania, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din tara noastra, are o problema foarte serioasa despre care foarte multa lume nu a stiut, dar care din pacate lasa compania in afara retelelor 5G din Ungaria. Mai exact, autoritatile din Ungaria i-au interzis companiei DIGI Romania, mai exact a grupului DIGI Communications N.V., sa se inscrie in licitatia pentru frecventele 5G din tara in locul DIGI Kft. pentru a putea cumpara spectrul de care avea nevoie.

DIGI Romania a incercat sa se inscrie cu compania mama din Olanda pentru ca subsidiara locala nu indeplinea conditiile necesare pentru a participa la licitatia pentru frecventele 5G din Ungaria. Autoritatile din Ungaria n-au dorit sa ii permita companiei olandeze sa se inscrie la licitatie pentru ca ar fi cedat drepturile mai departe catre subsidiara ungara a DIGI Romania, asa ca a decis excluderea totala din licitatia organizata acolo, ceea ce nu e tocmai bun pentru concurenta locala.

DIGI Romania: PROBLEMA Uriasa cu care se Confrunta RCS & RDS

DIGI Romania a contestat decizia echivalentului ANCOM din Ungaria la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Ungariei, insa judecatorii au decis ca autoritatile au actionat in mod corect cand au luat decizia de interdictie. Decizia lor este definitiva, astfel ca DIGI Romania nu poate participa la crearea retelelor 5G din Ungaria, iar subsidiara sa locala inca nu indeplineste conditiile pentru a face acest lucru, astfel ca probabil va fi nevoie de o solutie alternativa acolo.

DIGI Romania are cea mai extinsa retea 5G din Romania in momentul de fata, deci are capacitatea de a investi pentru a crea o infrastructura 5G demna de orice tara, insa in Ungaria nu poate face asta cu DIGI Kft. Deocamdata cei de la DIGI Romania n-au spus nimic in legatura cu situatia din Ungaria, insa probabil ca nici nu prea au ce sa spuna pana cand vor gasi o solutie pentru a participa la crearea retelelor 5G de acolo, ceea ce probabil ca se va intampla.

DIGI Romania nu a decis pana acum sa creeze retele 5G si in Italia, sau Spania, unde are deasemenea subsidiare, astfel ca ramane de vazut in ce masura se va intampla acest lucru.