Guvernul Romaniei: 1.5 Milioane de Doze de Vaccin au fost Livrate Romaniei

Guvernul Romaniei doze vaccin receptionate

Guvernul Romaniei, prin presedintele CNCAV, a dezvaluit astazi cate doze de vaccin au fost livrate in Romania pana in momentul de fata, si vorbim despre 1.5 milioane de doze dintre care au fost folosite 1.15 milioane pentru vaccinarea populatiei eligibile.

Guvernul Romaniei asteapta in urmatoarele saptamani alte cateva sute de mii de doze, mai putine decat necesarul pentru a acoperi cepe 1 milion de programari facute deja, si altele care vor veni cand se va permite vaccinarea celor care fac parte din categoria a 3-a.

“Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Numărul total de doze recepționate în România, la data de 16 februarie, este de 1.560.509 doze, dintre care au fost administrate 1.151.112 doze. Stocul existent în această zi, pe 16 februarie, este de 262.876 de doze la nivelul centrelor regionale de stocare.
Încercăm de la 1 martie să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, ceea ce include tot personalul din creșe, din grădinițe, cadrele didactice din școala primară, gimnazială, licee și cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare.”