ALERTA de la Guvernul Romaniei pentru MILIOANE dintre Romani

ALERTA guvernul romaniei fraude

Guvernul Romaniei a emis astazi o noua alerta foarte importanta pentru milioane de romani din toata tara, una despre care foarte multa lume ar trebui sa stie chiar acum pentru ca vizeaza website-ul de anunturi online OLX si atacurile de tip phishing care se desfasoara acolo.

Guvernul Romaniei vine cu aceasta alerta prin intermediul CERT-RO, si ne spune ca atacatorii si-au schimbat metoda de lucru, astfel ca acum pun ei anunturi cu produse oferite la vanzare, si le cer oamenilor datele personale, inclusiv ale cardurilor.

“La nici o săptămână după ce actualizam alerta dedicată campaniei de tip scam, care are drept țintă clienții OLX Romania, echipa CERT-RO a observat o nouă schimbare a tacticii abordate de atacatori. Dacă în cazurile precedente erau vizate persoanele care puneau anunțuri cu produse oferite spre achiziție pe #OLX, noile tentative identificate mută momeala la vânzător.

Mai precis, atacatorii își creează conturi în platformă folosindu-se de date false și publică anumite anunțuri cu produse extrem de cerute în piață (ex: consolă PlayStation 5) la prețuri avantajoase. Ulterior, după ce persoana interesată de produs este de acord să facă achiziția, acestora din urmă li se funizează un link care duce către o pagină de phishing, unde li se extrag datele de card.”