LUNA: ULUITOAREA Descoperire de Mare IMPACT pentru Omenire

LUNA are iar parte de o uluitoare descoperire care are si un foarte mare impact pentru omenire, iata ce au observat oamenii de stiinta, si cat conteaza.

luna maleabilitate

LUNA este satelitul natural al Pamantului, dar foarte multa lume nu constientizeaza deasemenea faptul ca acest corp cosmic aflat in orbita planetei noastre este si un protector impotriva unor asteroizi, meteoriti, etc. Luna a fost lovita de foarte multe obiecte cosmice de dimensiuni mari de-a lungul timpului, iar astazi vorbim despre impactul pe care l-a avut unul dintre ele, mai exact, despre un crater care acopera aproape un sfert din suprafata sa.

LUNA are in zona polului sau sud un crater care are un diametru de 2500 de kilometri, si o adancime de 8.2 kilometri, fiind unul dintre cele mai mari care exista in intregul sistem solar. Se pare ca acest crater a fost produs acum 4.3 miliarde de ani, adica la 200 de milioane de ani dupa ce s-a format sistemul solar, iar luna era atunci in plina formare, avand o structura mult mai fierbinte si mai maleabila decat acum, deci multe materiale de pe suprafata sa au fost aruncate in univers.

LUNA: ULUITOAREA Descoperire de Mare IMPACT pentru Omenire

LUNA are acest crater pe partea sa intunecata, iar din acest motiv a fost foarte greu de studiat pana in momentul de fata, astfel ca abia acum au reusit oamenii de stiinta sa il observe mai serios. Oamenii de stiinta au analizat torium-ul care se afla pe suprafata de pe luna, acesta fiind gasit in cantitati mai mari pe partea intunecata, decat pe cea pe care o vedem de pe Pamant, aceasta avand deasemenea si mai multe cratere descoperite.

LUNA ar fi avut o parte din acest toriu aruncat de pe partea sa intunecata, spre partea pe care o vedem de pe Pamant, in momentul in care un urias obiect s-a ciocnit de ea, si a generat acel crater. E foarte posibil ca o buna parte din el sa fi ajuns si pe Pamant, iar asta pentru ca multe dintre elementele care exista pe Pamant ajung pe luna, si viceversa, totul fiind estimat in baza analizelor care au fost facute in baza observatiilor oamenilor de stiinta.

LUNA influenteaza intr-o mare masura ceea ce se intampla pe Pamant, insa il si protejeaza de obiecte mari din univers, iar existenta acestui crater este o dovada destul de clara a acestui lucru.