WhatsApp: AVERTIZARE privind Aceasta PROBLEMA Foarte GRAVA

WhatsApp este din nou in centrul unui scandal si pentru milioane de oameni din toata lumea vine o avertizare extrem de serioasa chiar in acest moment.

WhatsApp vaccinare

WhatsApp este iar in centrul unui scandal si nu, nu din cauza termenilor si conditiilor de folosire ai platformei sale, ci din cauza unei probleme cu mult mai grave care afecteaza foarte multi oameni. Mai exact, pe WhatsApp au inceput deja sa se raspandeasca mesaje mincinoase in legatura cu programarea pentru vaccinare, asta separat de toate minciunile privind vaccinurile, campaniile de dezinformare fiind derulate fara oprire cu mesaje complet contrare.

WhatsApp e folosita de mult ca metoda de dezinformare, raspandirea de stiri false prin acesta platforma fiind extrem de simpla din cauza utilizatorilor care cred cam orice le ajunge prin telefoane. Acum a venit randul programarilor pentru vaccinare sa fie motiv de scandal in WhatsApp, iar asta pentru ca unii se folosesc de dorinta anumitor persoane de a se vaccina pentru a colecta informatii personale de la acestea, desigur fara a le oferi absolut nimic in schimb.

WhatsApp: AVERTIZARE privind Aceasta PROBLEMA Foarte GRAVA

WhatsApp este folosita de hackeri de ani de zile pentru a culege informatii personale ale oamenilor, iar cum disponibilitatea vaccinurilor pentru Coronavirus este extrem de limitata, acum “batalia” s-a mutat la acest subiect. WhatsApp nu are vreun fel de control real asupra minciunilor care sunt distribuite prin platforma sa, astfel ca e de asteptat ca in perioada urmatoarea sa se intensifice substantial mesajele mincinoase cu privire la vaccinarea impotriva Coronavirus.

WhatsApp nu face absolut nimic pentru a stopa fenomenul, si nici nu are cum, pentru ca nu vrea sa filtreze continutul mincinos distribuit prin platforma, asa ca oamenii trebuie sa se protejeze singuri impotriva atacurilor. Problema este ca inclusiv institutiile statului au oameni care comunica prin WhatsApp, chiar si date esentiale, cum a fost cazul unui spital din Romania, al carui doctor coordonator al centrului de vaccinare primea prin platforma listele cu oamenii care trebuiau imunizati.

WhatsApp este o problema globala din punct de vedere al dezinformarii, iar din pacate foarte multi oameni nu reusesc sa faca diferenta dintre mesajele reale din platforma, si cele complet false, desi e foarte important sa faca asta.