Informatii de la Ministerul Sanatatii privind Aparitia noilor Tulpini ale COVID-19

0

Informatii Ministerul Sanatatii tulpini covid-19

Ministerul Sanatatii a oferit astazi o serie de informatii explicative cu privire la motivele din cauza carora au aparut in intreaga lume mai multe tulpini ale COVID-19, doua dintre ele generand frica in randul unor state foarte importante, ele inca luptandu-se cu prevenirea raspandirii lor.

Ministerul Sanatatii explica mai jos cum anume se modifica virusul COVID-19, si de ce apar tulpini noi ale acestuia, ele fiind inca vulnerabile in fata vaccinurilor, dar unele ar putea necesita modificari pentru a putea fi in continuare eficiente.

“De ce au apărut noi tulpini SARS-CoV-2?
În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic – aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului.
Cum are loc multiplicarea virusului?
Virusul pătrunde într-o celulă din corp și începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate.
Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om. Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații.
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista* cu cele trei variante noi de virus, care au apărut în urma unor mutații și care pot ridica îngrijorări din cauza creșterii ratei de transmitere sau posibilității de a scăpa de sub supravegherea răspunsului imun.”