DIGI Mobil: Decizia IMPORTANTA, Impact pe MILIOANE de Romani

DIGI Mobil a luat o decizie foarte importanta care are impact pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce a facut pentru abonatii sai.

DIGI Mobil intaietate

DIGI Mobil, unul dintre marii operatori de telecomunicatii din tara cu 3.6 milioane de clienti activi in momentul de fata, a luat o decizie extrem de importanta care are impact pentru ai sai abonati, si nu numai. Mai exact, cei de la DIGI Mobil au decis sa continue investitiile importante in retelele de telecomunicatii din Romania, astfel ca zilele trecute au anuntat o noua actualizare pentru acoperirea pe care o ofera pentru aproape toata infrastructura sa.

DIGI Mobil a dezvaluit totul prin intermediul website-ului sau, iat acolo ne arata ca pe 19 februarie a actualizat hartile cu acoperirea pentru aproape toata infrastructura, exceptie facand reteaua 5G. Cei de la DIGI Mobil nu au mai facut vreo investitie pentru reteaua 5G din Romania de aproape un an de zile, pe 8 aprilie urmand a se implini cele 12 luni de la ultima actualizare cu privire la acoperirea pe care o ofera operatorul, si vorbim despre o perioada lunga de timp.

DIGI Mobil: Decizia IMPORTANTA, Impact pe MILIOANE de Romani

DIGI Mobil a creat a doua retea 5G din Romania in anul 2019, si a ajuns in foarte scurt timp sa aiba cea mai buna acoperire dintre toti operatorii de telecomunicatii care isi desfasoara activitatea in tara noastra. Acest lucru nu s-a pastrat, din pacate, din cauza faptului ca autoritatile din Romania nu au organizat licitatia pentru frecventele dedicate retelelor 5G, iar asa RCS & RDS a decis sa nu mai faca vreo investitie, desi Orange si Vodafone au continuat cu ele.

DIGI Mobil a reusit totusi sa isi creasca la peste 98% acoperirea pe care o are pentru celelalte retele de telecomunicatii din tara, ceea ce reprezinta o realizare foarte importanta, mai ales ca era o obligatie impusa de ANCOM. Situatia actuala a cam franat planurile celor de la DIGI Mobil in ceea ce priveste investitiile in infrastructura de telecomunicatii 5G, insa e de asteptat ca acest lucru sa se schimbe total in 2021, dupa ce frecventele 5G vor fi licitate.

DIGI Mobil a surprins cu rapiditatea cu care si-a extins reteaua 5G din Romania in 2019 si 2020, iar in 2021 ar putea fura de la Orange titlul de operatorul cu cea mai extinsa acoperire 5G.